Utvrđen tekst ugovora o osnivanju Razvojnog fonda

Bez autora
Jan 09 2013

Vlada AP Vojvodine, na današnjoj sednici kojom je predsedavao potpredsednik Vlade prof. dr Dragoslav Petrović, utvrdila je tekst Ugovora o osnivanju Razvojnog fonda AP Vojvodine i ovlastila pokrajinskog sekretara za finansije Zorana Radomana da ga potpiše sa predstavnikom koga ovlasti Vlada Srbije. Zakonom o Razvojnom fondu je uređeno osnivanje, položaj, način finansiranja, poslovi, upravljanje, kontrola rada, nadzor i druga pitanja od značaja za rad Razvojnog fonda. Razvojni fond se osniva zajedničkim učešćem AP Vojvodine sa 78,11 posto i Republike Srbije u odnosu 21,89 posto. Ugovorom se uređuje ko su članovi Fonda, poslovno ime i sedište, delatnost, osnovni kapital, prava, obaveze i odgovornosti članova prema Fondu i Fonda prema članovima, izveštaji, dobiti i plaćanja, organi, nadležnosti i način rada organa Fonda, zastupnici i ovlašćenja zastupnika Fonda, sticanje i raspolaganje imovinom i druga pitanja.

Utvrđen tekst ugovora o osnivanju Razvojnog fondaVlada AP Vojvodine, na današnjoj sednici kojom je predsedavao potpredsednik Vlade prof. dr Dragoslav Petrović, utvrdila je tekst Ugovora o osnivanju Razvojnog fonda AP Vojvodine i ovlastila pokrajinskog sekretara za finansije Zorana Radomana da ga potpiše sa predstavnikom koga ovlasti Vlada Srbije.

Zakonom o Razvojnom fondu  je uređeno osnivanje, položaj, način finansiranja, poslovi, upravljanje, kontrola rada, nadzor i druga pitanja od značaja za rad Razvojnog fonda. Razvojni fond se osniva zajedničkim učešćem AP Vojvodine sa 78,11 posto i Republike Srbije u odnosu 21,89 posto.

Ugovorom se uređuje ko su članovi Fonda, poslovno ime i sedište, delatnost, osnovni kapital, prava, obaveze i odgovornosti članova prema Fondu i Fonda prema članovima, izveštaji, dobiti i plaćanja, organi, nadležnosti i način rada organa Fonda, zastupnici i ovlašćenja zastupnika Fonda, sticanje i raspolaganje imovinom  i druga pitanja.

Vlada AP Vojvodine prihvatila je Informaciju o potrebi formiranja Komisije za sprovođenje postupka preuzimanja i vođenje pregovora o preuzimanju imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine. Za člana Komisije ispred AP Vojvodine predložen je Zoran Radoman, pokrajinski sekretar za finansije, a ispred Razvojne banke Vojvodine mr Goran Kostić, predsednik Izvršnog odbora Banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik